Uw motorketting onderhouden

Uw motorketting onderhouden

Zorgvuldig en regelmatig onderhoud (reinigen en smeren) van uw motorketting is essentieel om voortijdige slijtage van uw kettingset te voorkomen en een maximale levensduur te garanderen:

* Voor off-road gebruik: na elke rit;

* Voor weggebruik: +- om de 300 km voor kettingen zonder O-ringen en +- om de 500 km voor kettingen met O-ringen.

Hier zijn de belangrijkste stappen voor een succesvol onderhoud van de motorketting:

1/ Het schoonmaken van uw motorfietsketting

Nadat u uw fiets op een standaard hebt geplaatst, spuit u een kettingreiniger (zie Quick Cleaner 500ml hieronder) op een doek en haalt u deze over de ketting. Het gebruik van een kleine borstel kan het gemakkelijker maken om zelfs de moeilijkste afzettingen te verwijderen.

Voor lichte vervuiling kunt u de Quick Cleaner gedurende 4 seconden rechtstreeks op een doek aanbrengen tot hij goed is ingetrokken en vervolgens de doek rond de ketting wikkelen om hem voorzichtig schoon te vegen.

Voor de vuilste motorkettingen spuit u de Quick Cleaner rechtstreeks op de ketting; na een paar seconden komt de aanslag los (zo niet, schrob de ketting dan met een niet-metalen borstel). Gebruik na het schoonmaken een droge doek om eventuele spuitresten te verwijderen.

Let op, gebruik nooit een metalen borstel, rem-/carburateurreiniger, paraffine of een ander agressief chemisch product op uw ketting, noch stoom of hogedrukwaterreiniging.

2/ Smering van uw ketting

Er is een versie van droge smeersprays ontwikkeld die vetspatten op de ketting doeltreffend verhelpt: de ketting wordt optimaal gesmeerd en blijft toch schoon (zie hieronder de Denicol synthetische spray)

Schud de spray goed en test hem op een ander oppervlak alvorens hem op de ketting te gebruiken.

Terwijl u het achterwiel van uw motor draait, spuit u de spray op de verschillende smeerpunten van uw ketting (zie voorbeeld in onze video); verwijder overtollige spray met een droge doek.

Dat is het!Ontdek ook...

Ontwikkeld door WiMakeIT www.wimakeit.be