Uw kettingset kiezen

Uw kettingset kiezen

Een motorkettingset, bestaande uit een voortandwiel, een achtertandwiel en een transmissieketting (die het tandwiel en het kettingwiel met elkaar verbindt), zorgt er gewoon voor dat uw motor vooruit kan (hij verbindt het motorblok met het achterwiel).

De keuze van de meest geschikte kettingset zal afhangen van het model motorfiets/quad en het gebruik dat u ervan maakt. Om het je gemakkelijker te maken, biedt Kit And Ride verschillende merken en series kettingsets aan die direct voor jouw motorfiets zijn aangepast, nadat je jouw model hebt geselecteerd.

Het voortandwiel

Ongeacht het type ketting of tandwiel, wordt het uitgaande tandwiel van uw versnellingsbak altijd voorgesteld in behandeld staal, maar afhankelijk van het type motorfiets, soms voorgesteld met anti-mud (motorcross) of met rubber aan beide zijden van het tandwiel, om minder lawaai te verkrijgen.

Het achtertandwiel

Afhankelijk van het model motorfiets en het gebruik ervan, wordt de achtertandwiel voorgesteld in staal of aluminium met een hoge weerstand (aluminium is lichter en wordt speciaal voorgesteld voor motorcross of gebruik in races/tracks). Wij bieden ook bi-component staal/aluminium tandwielen voor bepaalde motorfiets modellen (neem contact met ons op).

De aandrijfketting 

Kit And Ride biedt u verschillende series kettingen, direct compatibel met uw motorfiets, maar met hun eigen kenmerken, zodat u de ketting kunt kiezen die het best bij uw rijstijl past.

Voor sommige motorfietsmodellen bieden wij u de keuze tussen O-ring en niet-O-ring kettingen (speciaal voor motorcross gebruik) in versterkte, super of hyper versterkte kwaliteit (hogere treksterkte / speciaal voor intensief gebruik). 

De afsluitende link

Afhankelijk van het model van uw motorfiets, bieden wij uw kettingset aan met een gekromde of een snelsluiting (met clips). Al onze kettingsets worden automatisch geleverd met een sluitschakel. Om de veiligheid van de berijders te garanderen, raden wij een snelklem aan voor motoren boven 600 cc (sommige kettingmerken bieden geen snelklem aan voor grotere motoren). U kunt echter zelf het type bevestigingsmiddel kiezen als deze keuze op onze site wordt aangeboden. Uw ketting kan ook door ons worden gesloten (zorg ervoor dat u de achterbrug van uw motorfiets vooraf kunt verwijderen).

De overbrengingsverhouding

De overbrengingsverhouding is de verhouding tussen het aantal tanden van je voortandwiel en je achtertandwiel. Afhankelijk van het gebruik van uw motor kunt u de overbrengingsverhouding optimaliseren om het koppel te verbeteren (in de volksmond "korter trekken" door een tand van uw voortandwiel te verwijderen of 2 of 3 tanden aan uw achtertandwiel toe te voegen) of de topsnelheid te verhogen (in de volksmond "langer trekken" door een tand aan uw voortandwiel toe te voegen en/of 2 of 3 tanden van uw achtertandwiel te verwijderen).  

Standaard bieden wij u de kettingsets aan met de originele tanden voor het tandwiel en het kettingwiel en een ketting met dezelfde lengte als de originele ketting. Kit And Ride biedt u ook kettingwielen en achtertandwielen aan in verschillende vertandingen, en dankzij onze visualisatietool op de productpagina van uw kettingset, zal u gemakkelijk het effect kunnen evalueren dat u wenst te bekomen in vergelijking met de originele vertanding! 

Bekijk alle kettingsets voor uw motorfiets, quad of scooter :

Straat

Mijn motorfiets kiezen

Hypersport

Mijn motorfiets kiezen

Offroad

Mijn motorfiets kiezen

ATV

Mijn quad kiezen

Trial

Mijn motorfiets kiezen



Ontwikkeld door WiMakeIT www.wimakeit.be